Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Daum: online Equation Editor

Εάν ασχολούμαστε με θετικές επιστήμες, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να γράψουμε τις σχετικές εξισώσεις για να τις ενσωματώσουμε στο κείμενό μας. Αν και το Microsoft Word, διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή εξισώσεων, έχει διάφορες ελλείψεις.Ο online equation editor  εδώ έχει κυριολεκτικά τα πάντα: Άπειρα εργαλεία και δυνατότητες που συναντάμε σε επαγγελματικά εργαλεία.

Στο επάνω μέρος της σελίδας υπάρχουν όλα τα βασικά σύμβολα που παραπέμπουν σε είδη μαθηματικών παραστάσεων. Για παράδειγμα, έχουμε κλάσματα, αθροίσματα, ρίζες, εκθέτες, ολοκληρώματα, σύνολα, συναρτήσεις, λογαρίθμους, διανύσματα, πίνακες. Στο τέλος συναντάμε όλα τα σύμβολα μαθηματικών πράξεων, διάφορα άλλα σύμβολα, όπως ανάδελτα, άπειρο κ.λπ, τα ελληνικά γράμματα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις εξισώσεις, αλλά και τα σύμβολα των μονάδων μέτρησης (μέτρα ανά δευτερόλεπτο, κυβικό εκατοστό, βολτ κ.λπ - υπάρχουν όλα).
Το να συντάξει κανείς την εξίσωση που θέλει είναι πανεύκολο. Ξεκινάμε με το βασικό σύμβολο και συμπληρώνουμε τις μεταβλητές και τις σταθερές στα σχετικά κουτάκια που εμφανίζονται στις κατάλληλες θέσεις.
Στο κάτω μέρος εμφανίζεται ο κώδικας της κωδικοποίησης TeX που χρησιμοποιείται από τις επιστημονικές δημοσιεύσεις (διότι μπορεί να είμαστε μεταπτυχιακοί φοιτητές και ετοιμάζουμε το πρώτο μας paper), ενώ στο πάνω μέρος, αλλάζουμε μέγεθος γραμματοσειράς, κάνουμε έντονα ή πλάγια γράμματα κ.λπ. Το αποτέλεσμα, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σαν εικόνα, σαν κείμενο, ή να το ανεβάσουμε απευθείας στο Google Drive μας.


Για εκείνους που είναι νέοι στο Chrome , μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή από τον παραπάνω σύνδεσμο. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε να δείτε το app στο Google Chrome σας πρόγραμμα περιήγησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου