Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Scratch - από το MIT

Scratch , από το MIT είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού ,την οποία είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε, με δεδομένου ότι υπάρχει τώρα μια νέα έκδοση της πλατφόρμας availble εξ ολοκλήρου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, δεν απαιτούνται λήψεις του προγράμματος. Το interface είναι διαισθητικό και εύκολο στη χρήση. Εκτεταμένη  βοήθεια  είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων ,ενός πολύ σαφή Οδηγού έναρξης  και μια σειρά από κάρτες με σαφείς οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε το  νέο κώδικα . Σημειώστε την ενότητα Scratch για Εκπαιδευτικούς .

Scratch πλατεία μέρος 2
 Scratch είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδά προγραμματισμό, καθώς και να κάνουν κάποια μαθηματικά! Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε εξωτερικές γωνίες των πολυγώνων, για παράδειγμα και να δείξουν πώς μπορούν  να επαναλάβουν ένα σύνολο οδηγιών.
Πολύγωνα - εξωτερικές γωνίες
Scratch - αντλώντας ένα οκτάγωνο
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε  ήχο,να  αλλάξουμε  το χρώμα του στυλό ή τη σκιά, να μάθουν για τις μεταβλητές και γενικά να έχουν κάποια διασκέδαση!
Χμμ Scratch ...
Πολύγωνα - εξωτερικές γωνίες έκδοση 3
Κάντε κλικ στην εικόνα, στη συνέχεια «See Inside» στο πάνω μέρος της οθόνης.
Προσπαθήστε να πειραματίζεται με αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις μεταβλητές για τον αριθμό των γραμμών να επιστήσω και τη γωνία για να γυρίσει μέσα. 
Μου φαίνεται ότι Scratch θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολλά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου